diashow tur til italien
Italien & hjemme igen
Lørdag 24.  Julii 2010


Vi drog afsted sydpå den 9. juli med kurs mod Toscana i Italien. Termometeret stod på "hot" og det blev kun varmere jo længere, vi kom derned ad. Vi tillod os et enkelt og tiltrængt pitstop i Würtzburg på Novotel Hotel som varmt kan anbefales. Lækkert lyst og rent hotel med den dejlige overraskelse at der var pool. Skønt efter en lang køretur!

Vi drog afsted igen tidligt næste morgen, men der gik ikke mange timer, før vi bandede vores manglende aircondition langt væk! Det er er "must have" inden vi kører nogen steder igen! Føj det var varmt! Turen bød dog på mange fine synsoplevelser - hverken jeg eller børnene har set bjerge med sne på toppen før.
Persillesang
Tiden løber fra mig
Forår, forår kom nu snart
Nu sker der noget
Bredformat
Nøkleri
En trøje til Anna
Tæppeprojekt
Kolonihaven
De lykkelige ejere
Et ordentligt ryk
Vi har fået en dør
27. April 2010
Ferie
Italien
Mad
Album
Billeder fra turen ned til Italien
Her boede vi
Calsolare Val Di Mare
Kl. 20.30, kunne vi trætte og svedige køre op ad indkørslen til "Calsolare Val di Mare" - rejsens endestation i Toscana.

Calsolare Val Di Mare har 8 ferielejligheder af forskellig størrelse, og ligger mellem byerne Cecina og Ripabella ca. 56 km fra Pisa. Lejlighederne er indrettet på rigtig italiensk maner med grønmalede træstole med fletsæde, store mørke skabe, og bordplader i marmor. Huset er bygget af en slags sandsten og ligger omkranset af oliventræer, laurbærhække, rosmarin og lavendler i massevis. Stedet drives at en fantastik engageret pige - sidst i trediverne - som sammen med sin familien har købt og renoveret den tidligere landbrugsegendom for 10 år siden.

Vi valgte bevidst et feriemål, væk fra de store hotel og turistområder, og det kan varmt anbefales. To andre danske familier havde også fundet vej dertil og det samme havde et par norske, tyske og hollandske - det fleste med børn. Alle børnene hyggede sig fint samme - store som små - og vi voksne fik også mange hyggelige aftenstunder sammen på terrassen.
Vejret var fantastisk - ikke én dag med regn eller dårligt vejr. Faktisk var det lige varmt nok, omkring 40 grader om dagen, og vel ca. 30 om aftenen.
Det krævede mange dukkerter i poolen i løbet af dagen, og gjorde faktisk at vi ikke orkede at tage nogen steder. Vi fik dog slæbt os til Pisa - for det skæve tårn skulle vi altså se. -  og jow - det var skævt!
PISA
Volterre
Et smut til bjergbyen Volterra blev det også til - varmen var kvælende
selvom vi først tog derop ved 16-tiden.

Turen blev dog lidt kort og hektisk, idet Anna deværre havde fået
ørepine - måske at for mange kolbøtter i poolen...hvem ved... men
facinerende var det at se, at folk boede, havde butikker og drev restaurenter i de ældgamle bygninger i denne middelalderby, hvor man, efter hvad jeg har lavdet mig fortælle, har optaget scener til twilight filmene...
 
Vin & Olie
Italiensk skiltning er en historie helt for sig selv - gud ved hvordan de selv finder rundt?!  - men svært var det at finde de stort opreklamerede vingårde.

Istedet ville skæbne, at vi tilfældigvis skulle støde på en herlig vin og olivengård - hvor vi frekventerede på det kraftigste.